ÚSZÁS, VÍZILABDA, KUCORGÓ

Kis- Pingvin Kucorgó, fejlesztő:

1188 Budapest, Nemes utca 38.

Úszás és vízilabda edzések helyszíne:

Kastélydombi Uszoda, 1188 Nemes utca 56.
Gyáli Járási Tanuszoda, 2360 Tulipán utca 42.

+36 30 400 5129
kispingvinuszas@gmail.com

Úszó Csoportok

 
Kezdő csoport:
A kezdő csoportban először a vízhez szoktatás történik. Játékos feladatokkal a gyerekek elsajátítják a gyors és hát úszás lábtempóját, megtanulják az alap levegővételt (bubizást) illetve a hason és háton siklást. Az oktatáshoz használt eszközök a nudli és a deszka.
 
Középhaladó 1 (fél hossz):
Ebben a csoportban a gyerekek segédeszközzel már víz biztosak. Tovább fejlesztik először deszkával majd anélkül a gyors és hát lábtempót. Megtanulják a gyorsúszás levegővételét az oldal levegőt és elkezdik a gyors és hát kar tempó elsajátítását is.  A csoportban használt segédeszköz a deszka.
 
Középhaladó 2 (1 hossz):
Itt a gyerekek már többet úsznak segédeszköz nélkül, mint az előző csoportban, és enélkül is víz biztosak. Ebben a csoportban történik a gyors és hát úszás alapjainak elsajátítása segédeszköz nélkül, illetve a harmadik úszásnem, a mell úszás alap láb és kar tempójának megtanulása. Eszközök a deszka, valamint a bója.
 
Haladó csoport:
A csoportban lassan elkezdjük növelni a gyerekek állóképességét az egyre növekvő távokkal (2 hossz, 4 hossz... stb.) A  gyerekek elsajátítják a három úszásnem (gyors, hát, mell) pontos technikáját. Megtanulják a fejes ugrás és a pillangó úszás alapjait. Itt történik azoknak a gyerekeknek a kiválasztása, akik esetleg kedvet kapnak a vízilabdához vagy a versenyúszáshoz is.
 

ÚSZÁS - VÍZILABDA - KUCORGÓ