ÚSZÁS, VÍZILABDA, KUCORGÓ

Kis- Pingvin Kucorgó, fejlesztő:
1188 Budapest, Nemes utca 38.

Úszás és vízilabda edzések helyszíne:
Kastélydombi Uszoda, 1188 Nemes utca 56.
Gyáli Járási Tanuszoda, 2360 Tulipán utca 42.

+36 30 400 5129
kispingvinuszas@gmail.com

2020 Fitt-Pingvin Program

Célunk, hogy gyermekek és családjaik számára útmutatást adjunk a megfelelő életvitelhez. Szeretnénk, ha a mai rohanó világban kicsit megálljunk és figyelemmel legyünk gondolkodásunk, étkezésünk és mozgásunk hármas együtt működésére. Ezért határoztunk úgy, hogy egy olyan programot hozunk létre, ahol segíteni tudunk olyan gyerekeknek, akik még nem találták meg milyen mozgás megfelelő számukra, esetleg problémát jelent az egészséges táplálkozás vagy túlsúllyal küzdenek. A programot pályázat formájában hirdettük meg. A védőnői hálózaton keresztül, óvoda- és iskola pedagógusok segítségével ajánlottuk családoknak, gyermekeknek.
 


12 hét, 12 sportág, 12 gyermek.

 
12 hetes programot terveztünk, minél több új sportág megismerésével. Emellett élmény programokat és előadásokat tartottunk a gyerekeknek és szüleiknek (táplálkozásról, elhízás pszichológiai hátteréről). Ezeknek a Kis-Pingvin Kucorgó, fejlesztő házunk adott otthont. A program 2020. február-május között valósult volna meg. Azonban a pandémia miatt a befejezése szeptemberre tolódott.
 
 
Az Eisberg dolgozóival közösen egy program záró túrával és kincskereséssel fejeztük be a projektet. A gyerekek nagyon élvezték az izgalmas feladatokat, a kőzetfelismerést, a növény vizsgálatot és a nyomkeresést is. Az 5 kilóméteres túra végére meg lett a kincsesláda is sok-sok arannyal. Végül egy közös pikniken salátáztunk együtt a pingvinekkel.
 
 
A programot több támogatóval sikerült megvalósítanunk. Első sorban minden sportot bemutató edző önkéntesen vállalta, hogy a gyerekekkel megszerettese az adott sportágat. Emellett, a Decathlon, a BonZsúr kávézó és az Esiberg Magyarország is kiállt a program hirdetése mellett. A gyerekeket különböző ajándékokkal és jutalmakkal lepték meg, hogy ezzel is motiválják őket. 
 
 
Összeségében a programot eredményesen zártuk. A gyerekekkel megismertettünk többféle sportágat, ami közül kiválasztották a számukra legkedveltebbet. Megismertettük velük jobban az egészséges táplálkozást, illetve a zöldség-gyümölcs fogyasztás fontosságát. A dietetikus segítségével már a szülők is nagyobb figyelmet fordítanak a nassolni valók, cukros üdítők elkerülésére. Reméljük a Fitt-Pingvin programunknak lesz folytatása, ahol tapasztalatainkat kamatoztatni tudjuk majd.

ÚSZÁS - VÍZILABDA - KUCORGÓ