ÚSZÁS, VÍZILABDA, KUCORGÓ

Kis- Pingvin Kucorgó, fejlesztő:
1188 Budapest, Nemes utca 38.

Úszás és vízilabda edzések helyszíne:
Kastélydombi Uszoda, 1188 Nemes utca 56.
Gyáli Járási Tanuszoda, 2360 Tulipán utca 42.

+36 30 400 5129
kispingvinuszas@gmail.com

ÚSZÁS - VÍZILABDA - KUCORGÓ

Balaton átúszás - hosszában

 

Sikerült!

 
Keszthely és Balatonakarattya között váltóúszásban 81,72 km-t tettek meg 26 óra és 14 perc alatt (GPS adat).
 
Az úszás megkezdése előtt Dr. Sirák András alapos orvosi vizsgálatnak vetette alá a lányokat majd következett a keszthelyi vízreszállás.
Sajnos az egyik kísérő vitorlás műszaki okok miatt nem ért oda a rajthoz ezért a rajt egy vitorlással és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának "Almádi Lomac" hajójával történt. Az úszást Alexandra kezde melyet a partról lelkes szurkolók hada örömujjongással konstatált.
Úszás közben egészségügyi probléma nem volt, a korábbi sérülésekből eredő problémákat Orosz Csilla gyógytornász a helyszínen a váltott pihenések közben "elvarázsolta".
A kezelések után következett a pihenés "Béla hajóján" , ami a nyugalom szigete volt, ezenkívül nagyon fontos irányjelölő szerepet töltött be. Éjjel mindíg az úszók előtt ment biztosítva ezzel a helyes irányt. Ez olyannyira sikerült, hogy gyakorlatilag egy métert sem úsztak feleslegesen.
 
Úszás közben a lányokat folyamatosan izotóniás italokkal hidrálni kellett, miközben 6-8 szempár éjjel - nappal szakadatlanul leste minden rezdülésüket.
A VMSZ két profi vízimentője Fessler Gábor és Bagyó Gergely hihetetlen elszántsággal és elkötelezettséggel kísérték mindvégig a lányokat és a mentőhajón tartózkodó mentő szakápoló-vízimentő Falvai Dominikával együtt folyamatos készenlétet adtak, hogy ha kell azonnal segítsenek. Szerencsére erre ilyen formában nem volt szükség. 
Óriási elismerés illeti a kísérő vitorlásokat is, melyből az egyik később csatlakozott. Itt rendeztük be a "Rehabilitációs központot" ahol ha kell orvosi segítség illetve Orosz Csilla jótékony kezei és óriási szaktudása várta a fáradt izmokat és lelkeket. Szintén itt volt a médiaközpont is ahol Magyar Krisztián a lelkes szurkolók hírvágyát csillapította.
 
Úszás közben rendkívüli esemény nem történt, bár az éjszaka csöndjét néha ijedt sikongások törték meg mert éppen valamire ráúsztak, ami általában nád volt. A Keleti-medencében csatlakozott egy szurkolói vitorlás is ami nagyon nagy erőt adott a lányoknak. Volt egy kis együtt úszás is a csapatkaptánnyal és az edzővel de mivel a hullámok erősödtek így őket sajnos kik kellett a vízből sípolni... (utólag is bocsánat de a biztonság az nem játék) 
 
Az úszás végén a Keleti medence 2/3 távjánál kaptuk a hírt a közeledő viharról ahol a szervező a vízimentőkkel egyeztetve elrendelte a biztonsági intézkedések végrehajtását. Így a kísérő vitorlások a másodfokú viharjelzés kiadását követően elindultak a biztonságos kikötőkbe az úszók pedig a még biztonságosan "úszható hullámokban" folytatták az úszást. A vihar megérkezése a parttól kb. 2,3 km-re érte el az éppen úszó Melindát, aki  a mentőhajóba "szállt" és a biztonságos Aligai kikötőben fejeződött be a hosszanti Balaton átúszás. Óriási vihar jött ezután ami mindent vitt. Az egyik kísérő vitorlásunkban is keletkezett kár már bent a kikötőben. 
 
A hosszanti Balaton átúszás nem mindennapi távját az indulók teljesítették. Gratulálunk!
 
Partraszállás után találkoztunk a KisPingvinekkel és szüleikkel az Akarattyai Bercsényi strandon, ahol az lányok sok puszit, ölelést, serleget, vidámságot kaptak de a legnagyobb dolog amit kaptak az a gyerekek csodáló pillantási és millió kérdései voltak. Hihetetlen teljesítmény volt lányok! 
 

Íme a videó a Balaton átúszásról!

 
 
Készíts saját weboldalt ingyen: https://www.webnode.hu